Sälj din tomt i Frankrike i år!

Hem/Bjurfors Rivieran/Sälj din tomt i Frankrike i år!

Sälj din tomt i Frankrike i år!

 

Som de flesta läsare säkert vet så utgår reavinstskatt på försäljning av bostad i Frankrike. Undantaget är primärbostaden som inte är beskattad. Annan fast egendom beskattas men avdrag kan göras mellan den femte och det trettionde innehavsåret. Efter 30 år så utgår ingen reavinstskatt. Regeringen vill nu ändra detta för de som säljer obebyggda tomter. Från och med år 2014 så menar man att vinst på försäljning av tomtmark ALLTID skall beskattas. Varför? Jo, man menar att detta skall ge incitament till ägare av tomter att sälja dessa tidigare och inte hålla på dem i 30 år för att undvika skatt. Och därmed få ut mer byggbar tomtmark på marknaden. Som vi vet så är ju nybyggandet nere på en historiskt låg nivå och regeringen tror att om mer mark kommer ut på marknaden så kommer priserna på marken att sjunka.

Lämna en kommentar