Internationella kvinnodagen i Antibes

Hem/Bjurfors Rivieran/Internationella kvinnodagen i Antibes

Internationella kvinnodagen i Antibes

Idag är det den internationella kvinnodagen

Alla talar om skillnaden i lön mellan män och kvinnor i Frankrike och förstås om ett nytt och ovanligt koncept i landet, pappaledigt.

För oss som sysslar med fastigheter kan vi påpeka att kvinnliga gatunamn är nästan obefintliga, i alla fall på rivieran.

I Antibes exempelvis  av 663 gator så har 14 namn efter kvinnor, resten efter män eller ting. Traditionen i Frankrike är ju att gator uppkallas efter gamla generaler eller förra detta borgmästare.  Och inte  finns det många kvinnor i de kategorierna.

 

 

2013-03-08T19:19:20+00:00 8 mars 2013|Tags: , |1 kommentar

En kommentar

  1. M Hedén 8 mars, 2013 vid 07:36

    Harald – jag har mycket uppskattat din blogg och de nyttiga och intressanta inlägg du gör i den. Matnyttigt om lagstiftning, aktuella planer och annat. En eloge! Kvinnliga generaler , nej men filosofer, fysiker, författare, politiker, skådespelare, idrottspersoner, sångare, kejsarinnor, revolutionärer, motståndskvinnor mm mm finns och har funnits.

Lämna en kommentar