Grön korridor i Nice eller Coulée Verte

Hem/Bjurfors Rivieran/Grön korridor i Nice eller Coulée Verte

Grön korridor i Nice eller Coulée Verte

 

Ni som reser till Nice ibland har säkert märkt att man rivit parkeringshuset vid Nationalteatern och att stora byggen är på gång

Projektet går ut på att göra en grön korridor  därav namnet la Coulee Verte med en park på 12 hektar mitt i Nice mellan den gamla stan och Theatre Nationa och ner till Promenade des Anglais

Kostnad 40 M Euros

Färdigställt i september 2013

Bilden nedan visar sträckan från havet och upp till teatern

Det kommer att bli ett mycket vackert promenadstråk som ses nedan med en teckning från arkitekt

Vi väntar med spänning på att kunna promenera i lugn och ro på denna underbara sträcka mitt i Nice

2017-05-19T12:32:47+00:00 11 mars 2013|0 kommentarer

Lämna en kommentar