Villa Mer et Mont i Menton

Hem/Bjurfors Rivieran/Villa Mer et Mont i Menton

Villa Mer et Mont i Menton

Mer et Mont byggdes av en engelsman ,Mr. Smith-Ryland,i början av förra seklet i en underbar park på ca 20 000 m2.  40 sovrum och stora sällskapsutrymmen. Den brittiska  aristokratiska kolonin i Menton deltog i många fester och andra evenemang på den ”gamla goda tiden” dvs innan första världskriget. Bridge och dans var det vanligaste formerna av sällskapsliv på den tiden. Mr Singer, symaskinskungen, var en av de flitiga gästerna.
I mellankrigstiden blev villan sjukhem för VIP s, många ryska flyktingar från ryska revolutionen. Klimatet i Menton är ju ett av de bästa i Europa och de som hade möjlighet ville ju gärna tillbringa vintrarna här. Det sägs exempelvis att Rasputins mördare prins Yusupov skulle ha vårdats i villan.
Mer et Mong  har varit övergiven under decennier men förhoppnings kommer en seriös köpare att bygga om den till hotell eller motsvarande. Kanske kommer ryska prinsar, fast av nytt slag, än en gång att ta bosättning där. Vi kommer att följa projektet med spänning.

 

2017-05-19T12:32:49+00:00 22 februari 2013|Tags: , |0 kommentarer

Lämna en kommentar