Omar Bongos egendomar på Franska rivieran

Hem/Bjurfors Rivieran/Omar Bongos egendomar på Franska rivieran

Omar Bongos egendomar på Franska rivieran

Omar Bongo var president för den afrikanska  Republiken Gabon under många år. Han dog 2009 och en av hans söner blev därefter president. Inget arv, det var faktist val.  Pappan, under sin mer än fyrti åriga regeringstid lyckades skapa sig en större förmögenhet, ofta med placeringar i Frankrike. Han lyckades förvärva 39 olika bostäder i Frankrike varav ett tiotal i Nice området. Finanspolisen från Paris gjorde igår ett besök  för att se på de olika fastigheterna på Rivieran. Ingen småpotatis säger man. Polisen tror att många eller alla dessa villor har köpts med olagliga pengar. Man kan förstå att Omar Bongo köpte många bostäder. Det sägs att han hade 54 av honom erkända barn, samt kanske även en del okända. Det behövdes därmed tak över huvudet för alla dessa barn  samt  deras tjänstefolk. Och varför inte på rivieran.

2013-02-14T19:01:59+00:00 14 februari 2013|Tags: , |0 kommentarer

Lämna en kommentar