Hyresgarantier i Frankrike

Hem/Bjurfors Rivieran/Hyresgarantier i Frankrike

Hyresgarantier i Frankrike

Obetalda hyror är ett stort problem i Frankrike. Om hyresgästen inte betalar sin hyra så är det mycket svårt och krångligt att driva in hyra och eventuellt få ut hyresgästen. Privata försäkringar om detta finns som tar över om hyresgästen inte betalar. Men många hyresvärdar föredrar ändå att låta sina lägenheter stå tomma i stället för att ha besvär med hyror. Detta har lett till att väldigt många bostäder står tomma, i Paris är det ca 7 procent och i Nice hela 12 procent av beståndet som är vakant.  Och samtidigt är det ju stor bostadsbrist i landet.

 

För att ge incitament till fastighetsägare att hyra ut tomma bostäder funderar nu bostadsministern på att skapa en obligatorisk hyresförsäkring som skulle betala hyran om hyresgästen inte betalar. Fastighetsägare klagar dock på detta och menar att det blir ytterligare en skatt på ägandet och att man i stället borde se till djupet på varför folk inte betalar sin hyror. Det kan ju bero på ekonomiska svårigheter eller också att en del utnyttjar situationen med svårigheter för ägarna att driva in obetalda hyror.

2013-02-06T08:30:36+00:00 6 februari 2013|Tags: , |0 kommentarer

Lämna en kommentar