Homestaging på franska rivieran

Hem/Bjurfors Rivieran/Homestaging på franska rivieran

Homestaging på franska rivieran

För några år sedan så var det mycket få personer i Frankrike som hade hört talas om homestaging eller ”valorisation immobiliere” som man kanske borde säga. Engelska uttryck är ju inte alltid populära i Frankrike.

Nu kommer homestaging på allvar och fler och fler mäklare anlitar firmor för att fixa till en bostad inför försäljning. Ger det någon effekt? Homestaging firmorna anser att det gör det och flera säger att försäljningstakten ökar otroligt. En firma vi talade med menar att nio av  tio bostäder som de fixat till såldes inom tre månader, vilket i vår marknad anses som mycket snabbt.

Vem betalar för homestaging? Säljaren förstås, men än en gång, firmorna menar att det är en liten investering jämfört med vad man får ut i försäljningspriset.

2017-05-19T12:32:50+00:00 12 februari 2013|Tags: , |2 Comments

2 Kommentarer

  1. Anders Isaksson 12 februari, 2013 vid 11:36

    Med tanke på hur många helt otroligt röriga och rent ut sagt hemska bilder som vi har sett under åren hos mäklare i Frankrike måste det vara guldläge för de som förstår värdet av att fixa till objekten inför försäljning.

  2. Rikard Sohlberg, Lidingö 13 februari, 2013 vid 03:01

    Kan bara instämma med föregående talare. Jag skulle aldrig släppa mitt franska hus till en slapp fransk mäklare… Tvätten hänger uppe, halvtömda tandkrämstuber i badrummen, dammsugaren på trekvart i vardagsrummet… De (Franska Mäklare) har faktiskt en hel del att lära. Även själva presentationerna av husen är ju katastrofalt usla jämfört med svenska siter. Ingen planlösning, ingen bild på hela huset osv.

Lämna en kommentar