Kineser på Franska rivieran

Hem/Bjurfors Rivieran/Kineser på Franska rivieran

Kineser på Franska rivieran

När kommer kineserna till franska rivieran? Svaret är nu. Fler och fler kinesiska turister kommer hit och  fler lär det bli.  Det hela kanske började när den kinesiske presidenten besökte Nice i november 2010 åtföljd av flera hundra tjänstemän och affärsmän. Följden blev ett antal större fastighetsaffärer. Nu lär flera följa. Nyligen publicerade ett kinesisk resemagasin ett  åttiosidigt reportage om franska rivieran och hur fantastiskt det är att bo här. Och eftersom det är Kina så trycktes tidningen inte i liten skala, hela 600 000 exemplar. Vi har redan kinesiska affärsmän som köper toppfastigheter i Paris och flera lär komma till rivieran. Irländarna och italienarna är borta från marknaden eftersom de har ekonomiska problem på hemmaplan, nu blir det kanske de mer köpstarka kineserna i stället.

2017-05-19T12:32:49+00:00 19 februari 2013|Tags: , |0 kommentarer

Lämna en kommentar