Roquebrune Cap Martin Residence St Martin

Hem/Bjurfors Rivieran/Roquebrune Cap Martin Residence St Martin

Roquebrune Cap Martin Residence St Martin

I vår serie om olika sk Residence på Rivieran så visar vi här exempel på det eleganta Residence St Martin i Roquebrune Cap Martin, grannkommun till Monaco och Menton. St Martin består av fyra byggnader varifrån man på de övre våningarna har mycket vacker utsikt över Menton och eller över Monaco och självkvart över Medelhavet. Swimmingpool, tennisbanor, boulebana, vaktmästare och en fantastisk och mycket välskött park. Ett litet paradis och  samtidigt mycket nära Italien och Monaco. Menton och Roquebrune hörde ju från början till Monaco men köptes ut av Napoleon III för fyra miljoner francs år 1860. Monaco behövde ju pengar på den tiden men det är nog många monegasker som ångrar  försäljningen med tanke på trångboddheten i furstendömet och värdestegringen på mark och fastigheter i grannkommunerna.

2017-05-19T12:32:51+00:00 31 januari 2013|Tags: , , , |0 kommentarer

Lämna en kommentar