Residenser på Franska Rivieran

Hem/Bjurfors Rivieran/Residenser på Franska Rivieran

Residenser på Franska Rivieran

I bloggen kommer vi att skapa en serie inlägg om olika typer av sk Residence på rivieran. Det är ju inte lika vanligt i Sverige med denna typ av boende så en liten förklaring måste till.

En resident innebär på franska en boende på en särskilt plats. En resident fiscal är exempelvis en person som skall betala skall där han är fast bosatt. I stadsbyggnadstermer så används idag termen Residence mest för en eller flera fastigheter som är distinkta.  exempelvis genom att det finns ett staket, en häck eller dylikt. Ofta har ett residence, i alla fall om finns plats, på våra breddgrader, en swimmingpool, kanske lite grönområde, vaktmästare, kanske tennisbana, boule plan osv osv. Vi kommer under den närmaste tiden att skriva om olika Residenser som vi känner till och där vi har sålt bostäder. Om du är intresserad av att känna till något speciellt residens inom länet les Alpes Maritimes så skriv till oss. Vi kommer att skriva om residens i Mandelieu, i Cannes, Antibes, Juan les Pins, Villeneuve Loubet, Nice, Roquebrune Cap Martin och kanske i andra städer. Men, som sagt, vi skapar gärna en dialog med läsarna om detta.

2017-05-19T12:32:51+00:00 29 januari 2013|Tags: , , |0 kommentarer

Lämna en kommentar