Nybyggnation i Frankrike

Hem/Bjurfors Rivieran/Nybyggnation i Frankrike

Nybyggnation i Frankrike

Den nya majoriteten i Nationalförsamlingen är ambitiös

Vår bostadsminister, Cecile Duflot, vill sätta som mål att det skall byggas 500 000 nya bostäder per år i landet varav ca 100 000 socialbostäder.

För att lyckas med detta vill hon att staten skall sälja ut mera mark, att skapa nya skatteincentive för privatpersoner att sälja sin mark och skapa en ersättning för den  nuvarande sk loi Scellier, som ju ger incitament för privata investerare att köpa lägenheter i uthyrningssyfte.

Mera om detta när lagarna diskuteras i höst.

I övrigt gjorde den 37 åriga kvinnliga  bostadsministern sensation i Nationalförsamlingen genom att uppträda i en vacker sommarklänning, hon som alltid tidigare klätt sig i jeans. Parlamentarikerna, mest äldre gubbar, applåderade. Denna reaktion väckte stor debatt.  En del kommentatorer uppskattade det hela, andra kallade reaktionen för vanlig latinsk   masochism.

2017-05-19T12:32:53+00:00 25 juli 2012|0 kommentarer

Lämna en kommentar