Ny parkeringsplats i Antibes skapar bekymmer

Hem/Bjurfors Rivieran/Ny parkeringsplats i Antibes skapar bekymmer

Ny parkeringsplats i Antibes skapar bekymmer

För de som åkt till  Antibes den sista tiden så vet ni att stora utgrävningar äger rum vid båthamnen, Port Vauban, för att skapa 600 nya parkeringsplatser. P-huset skall officiellt bli färdigt i slutet på 2013. Jag skulle dock tro att det blir förseningar. Nyligen har man nämligen upptäckt i utgrävningarna rester från en romersk båt troligen från 2a eller 3e seklet före vår tidräkning. Båten är av imponerande storlek, hela 25 meter lång.  Nu kommer letandet efter andra objekt från romartiden att intensifieras. Man visste ju att Antibes har anor från greker och romare, men att så fina kvarlämningar kunde finnas är ju lite av arkeologernas dröm. Under tiden får vi nutida köra runt och leta och leta efter parkeringsplats.

2012-07-08T07:52:27+00:00 8 juli 2012|0 kommentarer

Lämna en kommentar