Le Martinez i Cannes byter ägare

Hem/Bjurfors Rivieran/Le Martinez i Cannes byter ägare

Le Martinez i Cannes byter ägare

Enligt uppgifter så har ett förkontrakt om försäljning av le Martinez i Cannes skrivits mellan ägaren Starwood och staten Quatar i Persiska viken. Denna lilla, men oljerika stat äger redan Carlton ett par hundra meter från le Martinez på la Croisette.

Hotellet med sina 400 rum, tre restauranter, varav en tvåstjärning, pool och egen strand är ansett som ett av de mest luxuösa i Cannes.

På artonhundratalet byggde några engelsmän den första byggnaden på  73 la Croisette, som då hette La Coquette. Sedermera köptes villan av exilkungen från Neapel som ägnade tid och kraft att renovera och det blev ett centrum för den sk sociala eliten i Cannes under vinterhalvåret. Hotellmannen Emmanuel Martinez köpte på tjugotalet villan och byggde det som blev Hotel Martinez.

En originell tanke på den tiden, vi talar om tidigt trettiotal, var att öppna hotellet också under sommaren. En befängd ide tyckte många eftersom säsongen alltid varit under vintern och hotellen i Cannes normalt stängdes under sommarhalvåret. Nu vet vi att denna ide revolutionerade franska rivieran och den kommande decenniernas turistvågor.

 

2012-06-30T13:50:52+00:00 30 juni 2012|0 kommentarer

Lämna en kommentar