Ändrade reavinstskatter vid försäljning av bostad i Frankrike

Hem/Bjurfors Rivieran/Ändrade reavinstskatter vid försäljning av bostad i Frankrike

Ändrade reavinstskatter vid försäljning av bostad i Frankrike

Den nye presidenten, Francois Hollande,  ligger inte på latsidan precis. Han vill snarast ändra och lägga till nya skatter.

Inom vårt område, dvs bostadsmarknaden, ryktas om nedanstående:

En ändring av reavinstskatten för fritidsbostäder. I stället för skattefritt efter 30 år så kommer det att bli efter 22 år, som det var innan år 2004. Ett avdrag på 5 procent kommer att kunna göras mellan det andra och det 22 andra innehavsåret. Däremot kommer vinsten att läggas direkt på den beskattningsbara inkomsten vilket kommer att drabba höginkomsttagare mera än låginkomsttagare.

I skrivande stund finns inga lagförslag om ovanstående än, vi har ju val till Nationalförsamlingen till helgen, och allting klarnar säkert efter valet, speciellt om socialisterna vinner detta.

Inga planer finns just nu på att installera en reavinstskatt på primärbostaden.

Den nya bostadsministern, Cecile Duflot, är i full sving med att förbereda lag om hyreskontroll främst lägenheter inom storstadsområdena.Hon tror att man därmed kommer att kunna sänka priserna också på bostäder. Högerpartierna kritiserar detta eftersom Frankrike ju redan haft en period med hyreskontroll, den sk lagen från 1948 med katastrofala effekter på renovering och nybyggnation.

Vi återkommer med kommentarer till detta

2012-06-04T16:26:40+00:00 4 juni 2012|0 kommentarer

Lämna en kommentar